Vacatures voor juristen, advocaten & paralegals

Job:

Manager Private & European Law & Insurance

24.05.19

Advocatenkantoor - bedrijfsomschrijving:

Infrabel is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en de vernieuwing van de spoorinfrastructuur in België, die onder meer bestaat uit 3.600 km sporen, 5.905 km bovenleiding en 11.769 « kunstwerken » (bruggen en tunnels). Daarnaast regelen we het treinverkeer, 24u/24 en 7d/7. Ongeveer 11.000 medewerkers helpen meebouwen aan een betrouwbaar en modern spoornet dat beantwoordt aan de mobiliteitsbehoeften van onze samenleving en bijdraagt tot een duurzame samenleving.

Naast het financiële beheer legt de dienst Finance & Business Administration zich toe op juridische aangelegenheden alsook aankoopdossiers en –procedures. Binnen het departement Legal & Regulatory Affairs verleent de afdeling Private&European Law & Insurance juridische ondersteuning aan de verschillende organen en diensten van Infrabel inzake verzekeringen, burgerlijk recht, strafrechtelijk recht, sociaal recht en spoorrecht.


Functieomschrijving:

Als Manager Private & European Law & Insurance heb je de volgende verantwoordelijkheden:

- Je houdt permanent toezicht op de verzekeringsportefeuille van Infrabel en werkt een beleid inzake verzekeringen en risicobeheer uit.

- Je biedt ondersteuning aan de beheersorganen en de diensten van Infrabel bij de beslissingsname op het vlak van de burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de onderneming, zijn medewerkers en leidinggevenden.

- Je biedt ondersteuning aan de beheersorganen en de diensten van Infrabel bij de beslissingsname op het vlak van spoorrecht. Je biedt actieve ondersteuning aan de operationele diensten voor alle dossiers die verband houden met de spoorwegexploitatie en de beveiliging van het spoornet.

- Je volgt de wijzigingen op het niveau van de Europese reglementering, wetgeving en rechtspraak inzake de spoorwegexploitatie nauw op.

- Je beheert geschillen waarbij Infrabel tegenover derden staat in het domein van de verzekeringen, de burgerlijke&strafrechtelijke aansprakelijkheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

- Je staat aan het hoofd van de afdeling Private & European Law & Insurance en stuurt je medewerkers (7 personen) aan. Je bepaalt de operationele doelstellingen voor de afdeling, je motiveert je medewerkers en helpt hen zich verder ontwikkelen.


Profiel:

- Je hebt een masterdiploma in de rechten.

- Minstens 5 jaar professionele ervaring in privaat recht (met inbegrip van de wetgeving verzekeringen en aansprakelijkheid).

- Kennis van of ervaring in Europees recht is een plus.

- Ervaring in het leiden van een team is een meerwaarde.

- Kennis van de organieke wet van Infrabel is een meerwaarde.

- Je drukt je vlot uit in het Nederlands, het Frans en het Engels.

- Je hebt aandacht voor de behoeften, vragen en klachten van de klanten en betrokken (interne en externe) partijen en je komt er op een gepaste manier aan tegemoet.

- Je verkrijgt de instemming van anderen, dankzij goed onderbouwde argumenten, gepaste beïnvloeding en/of autoriteit.

- Je kent de bedrijfsvisie en de afgeleide visie voor je eenheid en communiceert, ondersteunt en vertaalt ze in beleidslijnen en strategieën, operationele doelstellingen en acties, met positief effect op korte, middellange en lange termijn.

- Je creëert en stimuleert een sfeer van vertrouwen, open communicatie, overleg, betrokkenheid en consensus.

- Je begeleidt je medewerkers bij het behalen van optimale resultaten en hun ontwikkeling in hun functie.


Ons aanbod:

- Een boeiende en veelzijdige job.

- Binnen een stabiele onderneming die meebouwt aan een duurzame mobiliteit, op één lijn met de samenleving.

- Tal van opleidings- en doorgroeimogelijkheden: je neemt je loopbaan zelf in handen.

- Veel flexibiliteit zodat je een gezonde work-lifebalance hebt.

- Een aantrekkelijk loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.

- Gratis met de trein reizen in heel België.


Contact:

Vragen over deze vacature?


Liesbeth Leyseele
3224322627
liesbeth.leyseele@infrabel.be

email : liesbeth.leyseele@infrabel.be


Jurist
Brussel

   

job lijst

Opnieuw zoeken ?

Aanwervers : plaats uw vacature op BelgischRecht.Net